در این نشست مهندس رضا عاطفی، مدرس واحد دهاقان طی بیاناتی گفت: تاکنون مطالعات زیادی بر روی عناصر حاشیه راه و عوامل بروز تصادفات از جمله عامل انسان، وسیله نقلیه، عوامل جوی و جاده صورت گرفته است، اما در خصوص میزان تاثیر تجهیزات ایمنی و وسایل کنترل ترافیک راه ها بر روی کاهش تصادفات در تحقیقات گسترده ای صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: مجهز کردن راه به تجهیزات ایمنی و استاندارد سازی آن می تواند در کاهش تصادفات تاثیر بسزایی داشته باشد، راننده تا زمانی که در یک جاده استاندارد با علائم و تجهیزات مناسب رانندگی نماید، با آرامش خاطر بیشتری مسیر را طی میکند و میتواند با سلامتی کامل به مقصد برسد.
عاطفی بیان داشت: یک راه ایمن شامل محدوده ای است که از هرگونه شی و نقطه خطرناک برای عبور از راه بر اساس سرعت، عاری باشد که به منظور دستیابی به این مقصود، ایجاد یک محدوده حفاظت شده ایمن با توجه به معیارها و ضوابط استاندارد ایمنی، امری حیاتی و ضروری است. استاندارد بودن راه، فقط به حذف نقاط حادثهخیز و مسطح بودن آن ختم نمیگردد و تابلو و علائم و تجهیزات ایمنی و هشدار دهنده فیزیکی از موارد مهم تشکیل دهنده ایمنی راهها می باشند.
مدرس واحد دهاقان افزود: باید بدانیم که مقوله ایمنی راهها و جادهها، ایمنی مطلق نیست و با مقایسه کردن ریسک موجود در شرایط گوناگون به دست میآید. در مباحث رانندگی و بروز تصادفات سه فاکتور جاده، انسان و وسیله نقلیه در میزان احتمال بروز تصادف نقش دارند. مسئولیت امنیت جاده ها محدود به یک حوزه علمی نیست و ترکیبی از آنهاست.
عاطفی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از موفق ترین و بهترین زمینههای سرمایهگذاریهای، طراحی ایمن معابر و مهندسی ترافیک می باشد. حذف تدریجی خطرناکترین نقاط در شبکههای راههای ارتباطی و استفاده از علائم، تابلوهای راهنما و ورودیها و... باعث افزایش بسیار زیاد ایمنی ترافیکی شدهاند.